Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (rad 2404 av /customers/b/0/7/folketsbiojonkoping.se/httpd.www/includes/menu.inc).

TILL MIN DOTTER

Visas: 
15 mar 16:30

Detta är en dokumentärfilm olik alla andra. Oftast är dokumentärer om krigets helvete filmade under begränsad tid av ditresta män som är vana vid att befinna sig inom krigshärdar, och som ofta har ett hotell att fly tillbaka till. Till min dotter är gjord av en kvinna, själv boende mitt i krigshärden, utan någon som helst plats att fly till, och som spenderat fem år åt att låta kameran gå. Dag som natt. Genom liv och död. Kvinnan heter Waad Al-Khateab och platsen är Aleppo i Syrien, där hon lever sitt liv, blir förälskad, gifter sig och föder en dotter. Allt medan staden bit för bit tillintetgörs av IS och sen Ryssland. Och allt medan hon och hennes man försöker rädda så många liv de kan.

Till min dotter (For Sama) har vunnit pris för Bästa dokumentär på Cannes filmfestival och är enligt The Times "en av de viktigaste filmer du någonsin kommer se i hela ditt liv!"

Orginaltitel: For Sama
Regissör: Waad Al-Kateab, Edward Watts
Land: Storbritannien
År: 2020
Språk: Arabiska
Längd: 100 min
Genre: Dokumentär
Medverkande: Waad Al-Kateab, Hamza Al-Khateab, Sama Al-Khateab
Åldersgräns: Från 15 år

KÖP BILJETT TILL SÖNDAGENS FÖRESTÄLLNING!