Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (rad 2404 av /customers/b/0/7/folketsbiojonkoping.se/httpd.www/includes/menu.inc).

Filmer

LANTISAR 26 jan 16:30

Sön 29/1 kl.16.30
Madeleine som lever ett modernt liv i Stockholm kallas hem till sin pappa på landsbygden som hon sedan länge brutit kontakten med efter en tragisk händelse.
Madeleines upplevelser under ett intensivt veckoslut ger henne en ny bild av en landsbygd, ett liv och människor hon för länge sen lämnat bakom sig.

JOJO RABBIT 26 jan 19:00, 29 jan 19:00

Sön 26/1 kl.19.00 & Ons 29/1 kl.19.00
Regissören och manusförfattaren Taika Waititi tar med sig sin karaktäristiska humor i senaste filmen Jojo Rabbit, en andra världskriget-satir om en ensam tysk pojke vars världsbild vänds upp och ned när han upptäcker att hans mamma gömmer en ung judisk flicka på vinden. Med hjälp av sin idiotiska låtsasvän Adolf Hitler måste han nu konfrontera sina nationalistiska fördomar.

DE OVANLIGA 02 feb 16:30

Sön 2/2 kl.16.30
Bruno tar hand om autistiska unga, Malik hjälper ungdomar från svåra förhållanden att hitta sin plats i tillvaron. De båda vännerna får sin energi av lika delar medmänsklighet och uppfinningsrikedom, och när Maliks vilsna själar hjälper till att ta hand om de autistiska ungdomarna i Brunos vård öppnas nya världar upp för dem alla.

MATTHIAS & MAXIME 02 feb 19:00

Sön 2/2 kl.19.00
Under en kortfilmsinspelning blir barndomsvännerna Matthias och Maxime ombedda att kyssa varandra inför sina vänner. Månaderna går men en känsla av osäkerhet över vad som egentligen fanns i den där kyssen dröjer sig kvar hos de båda.. Maxime ska snart flytta till Australien och under den sista tiden med gänget blossar de undertryckta känslorna mellan vännerna upp i samma takt som dagarna till Maximes avfärd räknas ned..

DEN VIDRIGE HERR HONKA 05 feb 19:00

Ons 5/2 kl.19.00
Den vidrige Herr Honka är namnet på Akins nya film som bygger på verkliga händelser och till stor del utspelas på den sjaskiga 70-talsbaren Der Goldene Handschuh i Hamburg. Det är här som den märkligt vanställde och aggressive suputen Fritz Honka finner sina offer, som liksom honom befinner sig på gyttjenivå i den sociala stegen, vilka han lockar hem till sin ännu sjaskigare lägenhet för sprit, sex – och avlivning.

EN VIT, VIT DAG 09 feb 16:30

Sön 9/2 kl.16.30
Två år har gått sedan Ingimundurs högt älskade hustru omkom i en tragisk olycka men han är fortfarande uppslukad av sorg och entledigad från sitt arbete som polischef.
När han samlar sig för att gå igenom sin frus saker väcks en misstanke. Ingimundur blir alltmer besatt av att finna sanningen och utsätter ofrånkomligen sig själv och sina närmaste för fara. En berättelse om sorg, hämnd och villkorslös kärlek.

WAVES 09 feb 19:00, 12 feb 19:00

Sön 9/2 kl.19.00 & Ons 12/2 kl.19.00
Waves utspelar sig mot det livliga landskapet I södra Florida, med en häpnadsväckande ensemble av prisbelönta skådespelare. Filmen följer en afrikansk-amerikansk förortsfamiljs episka, känslomässiga resa - ledd av en välmenande men dominerande pappa – där de upplever kärlek, förlåtelse och att komma varandra närmare efter en förlust.